Onderhoud van de trainer

Moeten de trainers onderhouden worden

Dat verschilt per trainer

Bij de trainers met een wiel (non direct driver) is het volgende belangrijk

1. Gebruik een trainingsband die niet ouder is dan 1 jaar. Dit i.v.m. uitdrogen van de band

2. Zorg dat de rol van de rem en trainingsband schoon is. Het beste is om dit schoon te maken met Keukenazijn.

3. De bandendruk moet altijd 8 bar zijn bij racefietsen of bij andere maten de maximale druk. Dit voorkomt slip-verhitting waardoor de metalen rol veel langer mee gaat.

NEO Smart  - FLUX Smart

Bij de NEO en de FLUX is onderhoud aan de EDCO module wel vereist. Het is belangrijk om eens per jaar de as in te vetten of schoon te maken zodat er geen krakend geluid op treed (let op foto's zijn van de NEO Smart, instructies werken hetzelfde als bij de FLUX Smart)

1. Verwijder de EDCO body (inclusief cassette) van de NEO/FLUX. Gebruik hiervoor een inbussleutel 5 mm

2. Het kan zijn dat de zwarte ring blijft zitten op de as. Haal deze eraf

3. Vet nu de ring in en ook de EDCO module.

Monteer daarna alles weer terug