Wat is Smart versus non Smart

Smart

Al onze Smart trainers zijn FE-C compatible. Dit betekent dat de Trainer met alle 3e partij software kan functioneren. Denk hierbij aan Zwift, Trainerroad, Kinomap etc. Als je de trainer hiermee wil koppelen, zorg er dan voor dat u eerst de firmware update via Tacx Utiilty App heeft uitgevoerd.

Ook is het mogelijk om de trainer te koppelen  via Bluetooth met de Tacx Cycling App, Tacx Training App en Tacx Utility App. Zorg ervoor dat de tablet of smartphone wel over Bluetooth 4.0 of hoger beschikt.

Non Smart

Als u niet over een Smart trainer beschikt, dan kunt u de trainer alleen koppelen met Tacx Trainer Software 4 voor PC. Ook kunt u de non Smart modellen van Vortex, Bushido en Genius koppelen met de Tacx Cycling App. Hiervoor heeft u een Micro USB voor Android of Wahoo ANT+ dongle voor iPad (iPad2 wordt niet ondersteund) nodig om de trainer met de App te kunnen koppelen.

De i-Flow, i-Magic en Fortius zijn trainer die niet gekoppeld kunnen worden met de Tacx Cycling App. Deze trainers kunnen enkel gekoppeld worden aan de Tacx Trainer Software voor PC.