Genius

Hierbij informatie over het controleren van problemen met de Genius

Bekijk eerst of de AAN/UIT schakelaar aan is.

Zet de rem aan. Kijk of het rode lampje aan gaat

Als de rem niet aangaat, betekend dit dat er een probleem is met de elektronica hardware. Neem contact op met uw (web)winkel voor een reparatie of garantie procedure.

Er is geen weerstand en cadans meting.

Controleer eerst of de elektronica goed tegen het middenstuk zit. Hier gaat het meestal fout. Bijgevoegde foto toont aan wanneer de elektronica los zit.

Haal de stroom van de rem. Klik het elektronica gedeelte terug op het middenstuk. Installeer daarna het update programma en volg de instructies op.

De rem maakt een hoop lawaai.

Haal de band van de rol. Druk met beide vingers op het metalen middenstuk. Als dit los zit of u hoort een klik is de softgel losgekomen van de metalen rol. Neem contact op met de (web)winkel voor het reparatie proces

Kijk of er vuil op de metalen rol zit. Deze moet altijd schoon zijn. Met schoonmaakazijn kan je de band en rol goed schoonmaken. Het kan wel eens voorkomen dat bij eerste gebruik van een trainingsband er wat "rubber" van de band afkomt. Dit is eigenlijk een beveiligingslaagje tegen uitdrogen van de band wat er eerst af moet.

De BlackTrack kan niet worden verbonden.

Om de Blacktrack aan te zetten dient u het stuur naar links te draaien. Er gaat nu 1 lampje knipperen. Ga nu naar Instellingen - Apparaat wizard en voeg een apparaat toe.  De BlackTrack wordt nu gevonden. Het lampje gaat automatisch weer uit als de Tacx Trainer software 4 is afgesloten. De BlackTrack kan alleen gebruikt worden in het Virtual Reality gedeelte van de Tacx Trainer software 4.

Het lampje knippert niet van de BlackTrack, of bkijft continue knipperen.

Wanneer u het stuur naar links draait en het lampje knippert niet, controleer dan eerst of de batterijen er goed in zitten of vervang deze. Als dit nog niet werkt neem dan contact op met de winkel. Als het lampje continue blijft knipperen en niet meer uitgaat is er eigenlijk ook iets mis met de print. Als verbindingen niet meer mogelijk zijn, neem dan contact op met de (web)winkel.