Vortex / Flow

Bijgevoegde pagina bevat informatie over de Vortex en de Flow trainer. Onder de informatie over de Vortex, zullen wij de informatie vergaren van de Flow.

Vortex

Tacx heeft een aantal Vortex modellen uitgebracht die verschillend werken

T2170 i-Vortex ANT+

Deze trainer werkt alleen met ANT+ en kan gekoppeld worden met Tacx Trainer software 4 of met de Tacx Cycling app en Training app wanneer de tablet ANT+ ondersteund.

T2180 Vortex Smart

Werkt met ANT+ (FE-C - verbinding met andere Apps dan Tacx) en Bluetooth.

De rem heeft geen snelheid of cadans.

Controleer of het elektronische deel van de rem goed gekoppeld is met het middenstuk.

Als ik de rem aanzet krijg ik direct een rood lichtje of geen licht.

Dit betekent dat er een hardware fout is opgetreden in de rem. Neem contact op met de (web)winkel waar deze is aangekocht, om de rem te controleren.

Wat moet ik doen als op de rem oranje licht wordt getoond?

Tacx heeft alleen een oplossing als u over een ANT+ stick en Windows PC beschikt. Als je hierover beschikt, neem dan contact op met Tacx Support.

Als u niet over een ANT+ of Windows beschikt, dan moeten we u helaas vragen contact op de nemen met de (web)winkel waar deze trainer is aangekocht.

De rem maakt veel geluid.

Ontkoppel de rem van de band. Druk met je duim op de metalen rol en controleer of je een krakend geluid hoort. Als dit het geval is, is het metaal losgeraakt van de softgel. Neem dan contact op met de (web)winkel.

Controleer ook of er geen vuil achter de rol en het plastic is gekomen. Verwijder dit als dat wel het geval is. Dit kan er namelijk voor zorgen dat er overbodig geluid ontstaat.

Moet ik de stroom uit het stopcontact halen

Tacx adviseert om de stroom uit de Vortex te halen wanneer deze niet wordt gebruikt.

FLOW

Tacx heeft een aantal Flow modellen uitgebracht die verschillend werken

T2270 i-Flow ANT+

Deze trainer werkt alleen met ANT+ en kan gekoppeld worden met Tacx Trainer software 4.

T2240 Flow Smart

Werkt met ANT+ (FE-C - verbinding met andere Apps dan Tacx) en Bluetooth.

De rem maakt een fluitend geluid.

Als u dit hoort, dan is de as verbogen. Het vliegwiel is dan niet meer recht en veroorzaakt vibraties en geluid. De enige oplossing is om contact op te nemen met de (web)winkel voor reparatie.

Wat moet ik doen als op de rem oranje licht wordt getoond?

Tacx heeft alleen een oplossing als u over een ANT+ stick en Windows PC beschikt. Als u hierover beschikt, neem dan contact op met Tacx Support.

Als u niet over een ANT+ of Windows PC beschikt, dan moeten we u helaas vragen contact op de nemen met de (web)winkel waar deze trainer is aangekocht.

Als ik de rem aanzet krijg ik direct een rood lichtje of geen licht.

Dit betekent dat er een hardware fout is opgetreden in de rem. Neem contact op met de (web)winkel waar deze is aangekocht, om de rem te controleren.

Moet ik de stroom uit het stopcontact halen

Tacx adviseert om de stroom uit de Flow te halen wanneer deze niet wordt gebruikt.