Tacx Trainer Software 4

Onderstaande informatie geeft oplossing voor Tacx Trainer software 4.

Download laatste versie

Dit is de laatste Tacx Trainer software versie: link

Individuele updates (als launcher niet werkt): http://patches.tacxdata.com/

Het programma past niet in mijn beeld

Dit probleem heeft te maken met DPI instellingen. Om dit aan te passen (windows 10) ga naar

Configuratiescherm / Vormgeving en persoonlijke instellingen / Beeldscherm en klik op Aangepast schalingsniveau instellen. Zet de instelling op 100%.

Voor Windows 7, type bij zoeken DPI in. Daarna kunt u de instelling aanpassen.

Virusscanners en Firewalls

De volgende Virusscanners en Firewalls kunnen problemen geven met Tacx

Bitdefender
ESET

Wanneer Virtual Reality of Tacx Trainer software stopt na x minuten adviseren we u eerst deze virusscanners te verwijderen en dan opnieuw te proberen. Het uitzetten van de virusscanner heeft dan ook geen nut, aangezien deze altijd nog op de achtergrond meedraait.

Wat heb ik nodig om Tacx Trainer software 4 te gebruiken.

Tacx Trainer software 4 is niet Mac compatibel en werkt alleen onder Windows 7,8 en 10. Om de juiste specificaties te bekijken, download dan dit PC test programma om te kijken of de specificaties kloppen.

Wanneer er geen juiste grafische kaart in zit, dan kan het zijn dat het onderdeel Virtual Reality niet goed werkt. De FILM optie werkt in de meeste gevallen wel.

Tacx Trainer software communiceert via ANT+. Tacx verkoopt de T2990 'Upgrade Smart' , welke de T2028 ANT+ Antenna, de Tacx Trainer software en de  T2022 afstandsbeding bevat. Het navigeren kan ook eventueel met het toetsenbord (uitleg zie instructiefilmpjes). Wanneer er reeds een ANT+ antenna aanwezig is, is het ook mogelijk om de TTS4 via de Tacx online shop aan te schaffen.

FE-C compatible trainers kunnen ook worden gekoppeld met de Tacx Trainer software 4. Het is ook mogelijk deze trainer met het T2990 pakket te koppelen, of indien u reeds in bezit bent van een ANT+ antenne, met alleen de download van de software.

De 'Start Training' knop licht niet op

Wanneer deze knop niet oplicht, dan is het niet mogelijk om de trainer te starten. Bekijk onderstaand filmpje om het probleem op te lossen .

Mijn snelheid klopt niet in vergelijking met mijn Garmin of Polar informatie

De snelheid in Tacx Trainer software is altijd een virtuele snelheid. Na aanleiding van het type trainer (Vortex Smart  en Flow Smart hebben de meeste Virtuele snelheid) is dit meer of minder. Virtuele snelheid is een compensatie van de route die wordt afgelegd (Flow Smart kan bv max 5% klimmen, waardoor bij stijgingen andere snelheden worden gebruikt om verlies te compenseren). Ook bij afdalingen worden snelheden gecompenseerd. De informatie van Garmin or Polar is de echte snelheid.

Films

Het is belangrijk om te weten dat films voor T1956.30 niet werken met Tacx Trainer software 4.

Wanneer er problemen zijn met de Films, staat de oplossing vermeld in dit filmpje (betreft, runtime errors, film niet aanwezig etc)

GPS

Google biedt alleen nog ondersteuning voor 2D functies. De GPS wordt getoond bij FILMS and GPS ritten.

Streetview wordt niet getoond.

Dit heeft te maken dat streetview niet is geselecteerd in de opties.

Ga naar Instellingen - Instellingen - Mappen en zet Streetview aan

Het is mogelijk om gedurende de rit van beeld te veranderen (met de T2022 afstand bediening). Hierdoor wordt streetview toonbaar gemaakt.

Wanneer ik een import maak van een GPS rit, krijg ik de volgende foutmelding "GPX data missing GEO data".

Tacx Trainer software heeft hoogte profiel informatie nodig. Sommige exports voegen dit niet toe. Er is een bestand die hoogte profielen kan toevoegen. Zie gpsvisualizer.

Virtual Reality

Er is een speciale video gemaakt om alle problemen aan te kaarten. Het is vooral belangrijk dat de juiste grafische kaart is geïnstalleerd.

Bekende Problemen 4.22

20-02: Google heeft onaangekondigd een aanpassing gedaan in het GPS gedeelte waardoor Streetview problemen vertoond. Tacx is dit probleem aan het analyseren en het probleem proberen op te lossen.