FLUX Smart

FLUX is niet geschikt voor een derailleur met een lange kooi.

Een fiets met een derailleur met een lange kooi past niet op de FLUX doordat de maximale afstand tussen het hart van de cassette en de bovenkant van de poot van de FLUX 200mm is (zoals je kunt zien in de afbeelding hieronder). Als je in de hoogste versnelling zit komt de lange kooi van de derailleur tegen de poot aan.

FLUX in ERG mode. De weerstand veranderd niet altijd.

Tijdens een op vermogen gebaseerde training probeert de weerstandseenheid het gewenste kracht- of weerstandsniveau vast te houden, dat is ingesteld door de Applicatie die wordt gebruikt. De door de fietser gecreëerde wattage wordt gemeten en de weerstandseenheid wordt aangepast aan het gewenste vermogensniveau. De tijd om te schakelen tussen vermogensniveaus wordt beïnvloed door de sterkte van de weerstandseenheid, het gewicht van het vliegwiel en veranderingen in snelheid of cadans. Hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe meer kracht de weerstandseenheid nodig heeft om de aanpassingen uit te voeren.

De FLUX heeft een zwaar vliegwiel, je hebt meer kracht (watt) nodig om de trainer op te  starten en in beweging te houden. Als je traint op een lager wattage (minder dan 150W) en een hoge cadans gebruikt, is het erg belangrijk dat de versnellingsinstellingen zijn ingesteld op de lichtste versnelling (klein voorwielblad, grote achterblad). Het gebruik van het kleinste voorblad zal ook fluctuaties in het wattage voorkomen.
Dit is de enige manier om een ​​wattage van minder dan 150W te bereiken met een FLUX. Als u uw eigen vermogen wilt testen, downloadt en installeert de Tacx Utility-app en ga naar Dashboard. Hier kan je de  cadans- en versnellingsinstellingen controleren en zien wat voor soort Wattage-output je produceert. Het is niet mogelijk dat een ERG-programma te fietsen dat lager is dan je eigen ingebrachte vermogen.