NEO Smart

De NEO Smart hoeft niet gekalibreerd te worden. Negeer kalibratie opties die worden aangeboden

Er is geen onderhoud aan de NEO Smart zelf nodig, alleen de EDCO module die aan de cassette is gekoppeld. Deze dient namelijk één keer per jaar gesmeerd te worden. Zie deze link hoe dat gedaan kan worden

Bij de eerste keer ruik ik iets vreemds

Dit is normaal. Dit is een thermische beveiliging die bij eerst gebruik wat warmer wordt en dan een luchtje kan afgeven. Dat verdwijnt bij het volgende gebruik.

Passen alle fietsen?

Tacx heeft een aanpassing gedaan waarbij het onderframe van de NEO Smart iets is aangepast. Dit is om speciale TT (Tijdracefietsen)  te laten passen die een lagere achterbrug hebben van de fiets. Deze modellen zijn rond Q3/Q4 beschikbaar in de winkel. Deze zijn te herkennen met een speciale barcode op de doos (zie rood omcirkeld). Wanneer u in bezit bent van een TT fiets, vraag even aan de (web)winkel of W2017 op de doos staat. De Shimano/Sram 9 10 en 11 speed passen allemaal. Bij Campagnolo passen de 8 uitsparingen niet. Klik hier voor meer informatie.

Model W2017

eerder model

Er zit een raar geluid in de trainer.

Er kan een geluid optreden wanneer er bijvoorbeeld een oude ketting en een nieuwe cassette gebruikt wordt. Dan is er een soort knarsend geluid te horen. Dit is op te lossen door een nieuwe ketting op de fiets te monteren. Kijk ook even bij het smeren van de EDCO module of dit verbetering optreedt.

Bij andere geluiden zoals hierboven is omschreven, graag contact opnemen met Tacx support.  Een korte geluidsopname van niet groter dan 5 Mb is nodig om de juiste analyse te kunnen maken.

De Tacx NEO knippert het rode lampje.

Bij de NEO Smart zijn 3 lampen aanwezig om de status van de trainer weer te geven. Rood (aan), oranje (ANT+ koppeling) en blauw (Bluetooth verbinding). Wanneer het rode lampje gaat knipperen is er iets mis met de trainer. Dit kan een koelingsprobleem zijn. Indien dit het geval is neem dan contact op met de (web)winkel om de trainer om te laten ruilen.

Mijn lichtste versnelling komt tegen de NEO Smart aan.

Bij Campagnolo kan dit wel voorkomen. Het padje van de derailleur staat scheef. Controleer of dit aangepast kan worden (aanpassen derailleur). Wanneer dit niet werkt, stuur een mail naar Tacx Support en vraag om een aanpassing set (er zijn 2 ringen beschikbaar die achter de EDCO module geplaatst kunnen worden).

Mijn fiets loopt niet meer vrij.  Als ik mijn benen probeer stil te houden loopt mijn achterwiel gewoon door.

Het probleem zit hem bij de EDCO module. Er zit een zwarte ring die los zit, zodat er geen vrijloop meer is. Dit is eenvoudig op te lossen. De oplossing staat hier beschreven.

Kan ik met een MTB 29 op een Tacx NEO Smart.

Dit is mogelijk. Er bestaan adapters voor 12mm assen. Meer informatie kan hier worden gevonden

Kan ik fietsen met schijfremmen gebruiken met de NEO Smart

Dat kan inderdaad. Er is een kleine adapter set aanwezig bij de NEO smart waarbij het mogelijk is om fietsen te gebruiken met schijfremmen.

Wat mag het maximale gewicht zijn van de fietser

Tacx heeft het maximale gewicht gesteld voor alle trainers op 125 kilogram

De NEO Smart geeft melding DfuNrf tijdens het updaten

Wanneer de  firmware versie nog niet is geupdate, dan kan er bij oudere firmware versies deze melding staan (DfuNrf) bij het koppelen van de trainer. Vergeet dan niet tijdens het updaten Bluetooth uit en weer aan te zetten (hier komt ook een meldingen van in het scherm). De oplossing is om de Trainer opnieuw te verbinden met de DfuNrf (de NEO naam is dan vervangen door DfuNrf. Zorg dat er een groen vinkje komt te staan tijdens het verbinden) en ga daarna naar update.

Gebruik nu de slidebar om Bluetooth uit en aan te zetten op de telefoon/tablet (er komt een melding in beeld). Als de update stopt voor langer dan 1 minuut, zet dan ook Bluetooth uit en weer aan. Daarna gaat het update proces verder. Wanneer de update klaar is, zal bij Devices de NEO met serienummer weer verschijnen.

Firmware updates (Tacx Utility app)

Er zijn geen meldingen of bugs bekend

(02032017) Laatste versie: 0.2.1 / 0.6.1 / 0.7.3

verbetering NEO Firmware update

Inclusief Road feel functie