Bushido

Bijgevoegde pagina bevat informatie over de Bushido trainer

Tacx heeft een aantal Bushido modellen uitgebracht die verschillend werken.

T1980 Bushido ANT+

Deze trainer werkt alleen met ANT+ en kan alleen gekoppeld worden met Tacx Trainer software 4 of met de Tacx Cycling app en Training app wanneer de tablet of telefoon ANT+ ondersteund.  De T1991 ANT+ dongle werkt niet met Tacx Trainer software 4. U heeft hiervoor de T2028 ANT antenne nodig of een ander merk ANT+ dongle.

T2790 Bushido BT

Deze trainer kan alleen via Bluetooth gekoppeld worden. De apps die hier alleen mee werken zijn de Tacx Training app en de Tacx Cycling app.

T2780 Bushido Smart

Werkt met ANT+ (FE-C - verbinding met andere Apps dan Tacx) en Bluetooth.

Wat betekenen de lampen op de rem

Aanduiding van de weerstand. Groen is weinig weerstand, oranje wat meer en rood veel weerstand.

De onderbreking van de lampen is de weergave van de cadans.

Bushido Smart geeft geen snelheid.

Controleer eerst de hardware van de Bushido Smart rem. Om de snelheid te meten van dit remunit, moeten deze twee onderdelen correct aan elkaar vast zitten. Op de foto hieronder ziet u dat het elektronische deel van de rem niet goed vast zit tegen het middenstuk. Er is zit een ruimte tussen het elektronische deel en het middenstuk van de rem. U moet met de hand tegen het elektronische gedeelte duwen, zodat dit deel weer correct tegen het middenstuk aan komt. Zodra dit is gebeurd kunt u proberen om de rem opnieuw te verbinden met de App of Software om te zien of de snelheid nu wel wordt getoond.

De rem maakt veel geluid.

Ontkoppel de rem van de band. Druk met je duim op de metalen rol en controleer of u een krakend geluid hoort. Als dit het geval is, is het metaal losgeraakt van de softgel. Neem dan contact op met de (web)winkel.

Controleer ook of er geen vuil achter de rol en het plastic is gekomen. Verwijder dit als dat wel het geval is. Dit kan er namelijk voor zorgen dat er overbodig geluid ontstaat.

Als ik de rem gebruik krijg ik direct een rood lichtje / geen lampje / de rem wordt compleet geblokt.

Dit betekent dat er een hardware fout is opgetreden in de rem. Neem contact op met de (web)winkel waar deze is aangekocht, om de rem te controleren.