Tacx Cycling App & Tacx Training App

Tacx Cycling App

Kan de Trainer niet koppelen.

Controleer eerst of alle apps op de achtergrond afgesloten zijn

Controleer of de tablet Bluetooth 4.0 ondersteund (iPad 2 bijvoorbeeld niet)

Het kan zijn dat met goedkopere tablets de anntenne gecombineerd met Wifi werken. Schakel anders Wifi uit op de tablet.

De selectie is geen schuifbar, maar een echte knop. Druk op de knop in plaats van te sliden als de trainer is gevonden. Alle informatie wordt dan blauw.Hier is ook een film van gemaakt.

Het is belangrijk dat de logo's wit worden. Bijgevoegd filmpje voor meer informatie

Als ik de App opnieuw installeer, ben ik dan mijn video's kwijt?

De films zullen samen met het verwijderen van de app van de tablet worden verwijderd, maar u raakt ze niet kwijt. De films kunnen via de iPads met de knop "Herstel aankoop" weer opnieuw gedownload worden

(dit is de optie in de Tacx app, via winkel). Bij Android gaat dit automatisch

De Films zijn anders dan bij de Tacx Trainer software 4 films. Ook is het zo dat er geen koppeling is tussen Android en iOS films. Dit betalingssysteem is apart van elkaar.

Kalibratie werkt niet.

Het probleem bij een verkeerde kalibratie heeft te maken met

1. Bandenspanning voor Race moet 8 bar zijn, voor andere maten de maximale druk
2. Gebruik van Trainingsbanden. Dit voorkomt slippen. Let op dat een trainingsband niet langer meegaat dan een jaar. Dit heeft meer te maken met uitdroging van de band (als deze bijvoorbeeld gaat piepen
3. De juiste afstelling wordt weergegeven bij de instructies video's. De band moet meestal voor 30% worden ingedrukt.
4. De NEO hoeft niet gekalibreerd te worden.

Welke tablets zijn compatible met de software?

Voor iPad

iPad 3 of hoger. Ipad 2 is niet compatible. Deze kan met een ANT+ dongle werken van Wahoo, maar wordt niet geadviseerd door Tacx wegens ontbreken van de juiste specificaties.

Voor Android

Er zijn verschillende keuzes. Android versie 4.3 of hoger is vereist.

Atom processoren werken niet met de app. Tacx kan niet garanderen dat met "goedkopere" tablets de app zal werken (minimaal (2 gb memory, Quad processor).  ATOM processoren worden niet ondersteund.

Advies is Samsung tablets te gebruiken.

Zie deze lijst voor compatible apparaten.

Kan ik met verschillende gebruikers inloggen en de films gebruiken.

Het is mogelijk om van gebruiker te wisselen, alleen moet eenmalig de route bestanden opnieuw worden gedownload van de shop (die zijn namelijk gekoppeld aan de specifieke gebruiker). Ga naar Shop and druk op herstel aankoop om deze informatie terug te krijgen.

Bugs

No bugs reported.

Tacx Training App

Kan de Trainer niet koppelen.

Controleer eerst of alle apps op de achtergrond afgesloten zijn

Controleer of alle apps afgesloten zijn op de achtergrond, ook andere apparaten die Bluetooth Smart ondersteunen.

Controleer of telefoon Bluetooth 4.0 ondersteund

In geval van ANT+ koppeling, controleer of de telefoon USBtoGO ondersteuning verleend.

Tacx adviseert om geen "goedkopere" android toestellen te gebruiken. De minimale specs zijn als snel Dual core processoren.

Communicatie via  Bluetooth.

Het is belangrijk dat de Telefoon / Tablet Bluetooth 4.0 ondersteund. De app ondersteund ook ANT+, maar het toestel (samsung toestellen ondersteunen ANT+) moet dan USBONTHEGO ondersteunen. Dan is het mogelijk om ook een ANT+ dongle van Tacx aan te schaffen.

Tacx heeft veel ervaring met Samsung and iPhone telefoons die goed werken. Sommige problemen met communicatie zijn van de Sony en LG toestellen die Tacx met de App niet kan oplossen.

System requirements
iPhone 4s and higher
Android version 4.3 and higher (recommended to 2 gb)

Bugs

21-11-2016: The Cycling app version 2.8.11 is beschikbaar. Inlog probleem opgelost.

Compatibility issues

The Wahoo tickr is not compatibel with Cycling an Tacx Training. Tacx is working on a solution

The Garmin HRM is not comppatible with the Cycling app and Tacx Training app. Tacx is working on a solution