Tacx Utility App

Wat is de Tacx Utility App.

De Tacx utility app is een app waarmee de Tacx Smart Trainers geupdate, gekalibreerd of problemen mee verholpen kunnen worden (of worden geanalyseerd). Er zijn per trainer verschillende opties.

De App kan via de Google Play store of App store worden gedownload.

De App werkt met de volgende Smart trainers. Hier is ook de laatst Satori Smart bijgevoegd

Let wel op dat na alle testen en kalibratie dat de App wordt afgesloten op de achtergrond, of dat het apparaat ontkoppelt wordt. Wanneer dit niet gedaan is, dan blijft de trainer nog gekoppeld met de app en is het niet mogelijk om andere Apps te koppelen met de trainer.

Firmware updates

Tacx ontwikkelt continue aan nieuwe functies of eventuele verbeteringen aan de producten. Bij de Neo bijvoorbeeld is hier in een later stadium Road Feel toegevoegd. Het is belangrijk bij het ontvangen van de trainer de Tacx utility app te downloaden en dan de laatste firmware updates controleren.

Kalibratie

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van andere software dan Tacx (zoals Zwift, Kinomap, etc.) dan is het mogelijk om de trainer te kalibreren. Dit is niet nodig voor de Neo. De waarde wordt dan opgeslagen in de rem. Het is belangrijk om de juiste bandendruk (8 bar bij racefietsen) te gebruiken om slip te voorkomen.

Dashboard

Bij problemen is het mogelijk om gebruik te maken van het Dashboard. Hier wordt getoond wat er mis is met de trainer (oververhitting in geval dat de rem te warm wordt. Dit duidt meestal op een ventilator probleeem, overvoltage (teveel stroom). Wanneer er een rode or oranje melding is, maak dan een printscreen (foto) van de informatie en mail die dan naar support@tacx.com

Alignment

(alleen voor Genius)

De Alignment moet gedaan worden wanneer de weerstand op 0 blijft, of er wordt geen Cadans gedetecteerd. Wanneer de elektronica wordt verwisseld dan wordt de Alignment ook gedaan. Alingment controleer de positie van de rol op de elektronica wat de snelheid en cadans calculeert.